لوگو آوند انرژی

همه چیز درباره سیستم اعلام حریق 

سیستم اعلام حریق به گونه ای طراحی شده اند که در مواقع اضطراری اقدام به ارسال هشدار نمایند تا بتوانیم برای محافظت از کسب و کار خود، کارکنان و عموم مردم اقدامات لازم را انجام دهیم.

سیستم های هشدار دهنده آتش نشانی در دفاتر کار، کارخانه ها و ساختمان های عمومی یافت می شوند.

روش تشخیص این سیستم ها هر چه باشد، اگر زنگ خطر بصدا درآید، بایستی سیستم های هشدار دهنده اضطراری به افراد موجود در ساختمان اطلاع رسانی کنند تا افراد بتوانند ساختمان را ترک نمایند.

سیستم اعلام حریق همچنین ممکن است دارای یک سیستم سیگنال از راه دور باشد که می تواند به ایستگاه مرکزی آتش نشانی هشدار دهد.

در این مقاله به معرفی انواع سیستم اعلام حریق نگاهی خواهیم داشت.

امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده ای در ساختمان ها، اماکن مسکونی، اداری و صنعتی استفاده می شود، این سیستم ها در مواقع بروز آتش سوزی اقدام به اطلاع رسانی به ساکنین ساختمان می نماید. با اين کار خسارت های ناشی از حریق به حداقل می رسد و حتي الامکان از تلفات جانی جلوگیری می شود. با توجه به پیشرفت فناوری ها در سال های اخیر، این سیستم ها از نظر ساخت و عملکرد قطعات، بسیار متحول شده اند.

سیستم اعلام حریق چیست؟

یک سیستم اعلام حریق از تعدادی تجهیز که با هم کار می کند، تشکیل می شود. در صورتی که دود، آتش، مونوکسید کربن یا موارد اضطراری دیگر در محیط وجود داشته باشد، با استفاده از وسایل بصری و صوتی، به افراد هشدار می دهد. این هشدار ها به طور خودکار از طریق آشکارسازهای دود، حرارتی و یا ترکیب هر دو فعال می شوند. همچنین امکان فعالسازی هشدارها از طریق شستی های اعلام حریق دستی وجود دارد. تجهیزات هشدار دهنده همچنین می توانند یک بلندگو باشند باشد و به دنبال آن یک پیام تخلیه صوتی مردم را در داخل ساختمان از وقوع حادثه آگاه سازند. صدای هشدار دهنده ها می تواند دارای فرکانس های خاص و تن های مختلف از جمله پایین، متوسط و بالا، بسته به مشخصات سازنده دستگاه تنظیم شود. به عنوان مثال بیشتر سیستم های هشدار دهنده آتش در اروپا از یک فرکانس متناوب صوتی استفاده می کنند. دستگاه های هشدار دهنده ی آتش نیز می توانند بر روی سطوح مختلفی تنظیم گردند. سیستم های هشدار آتش در انگلستان با توجه به مقررات BS-fire 2013 به صورت هفتگی مورد آزمایش قرار می گیرند.

اعلام حریق

انواع سیستم های اعلام حریق

بر اساس دسته بندی انجمن ملی حفاظت از آتش آمریکا (NFPA) سیستم های هشدار دهنده آتش به چهار گروه زیر دسته بندی می کند:
1- سیستم های اعلام حریق ترکیبی 
در این سیستم غالبا عملیات تشخیص و اعلام حریق جزیی از یک سیستم جامعتر است. و یا بصورت مشترک با یک سیستم هشدار دهنده غیر آتش نشانی از قبیل امنیت، کنترل تردد، دوربین مدار بسته، تقویت صدا، تخلیه اضظراری، اتوماسیون ساختمان و یا حضور و غیاب کارکنان کار می کند.
2- سیستم اعلام حریق خانگی
این سیستم ها غالبا برای ساختمان های کوچکتر که شامل تنها یک پنل کنترل اعلام حریق اند، تشکیل می شود. در کشور ما مطابق با قوانین ملی، ساختمان های دارای بیش از 5 طبقه موظفند به این سیستم ها تجهیز گردند.
3- سیستم های اعلام حریق شهری تحت نظارت آتش نشانی
این سیستم ها با امکان نظارت و گزارشگری اضطراری بصورت عمومی، در راستای شهری ایمن تلاش می کنند. متاسفانه در حال حاضر در کشور ما این نوع سیستم وجود ندارد. بنابر گزارش های خود سازمان آتش نشانی بیش از 70 درصد سیستم های اعلام حریق موجود خاموش هستند. در آینده ای نزدیک با اضافه کردن امکان نظارت یکپارچه تحت نظارت آتش نشانی از سوی سازمان برای سامانه های خاموش و یا مشکل دار اخطار صادر و عملکرد آنها تحت نظارت قرار می گیرد.
4- سیستم های اعلام حریق برای مکان های حفاظت شده و محلی 
این سیستم ها غالبا دارای یک مرکز ارتباطی یا ایستگاه نظارتی بوده و سیستم اعلام حریق آنها مانند یکی از حالت های ادامه است:

  •  سیستم اعلام حریق ایستگاه مرکزی

  • سیستم اعلام حریق بصورت نظارت از راه دور

  •  سیستم اعلام حریق با هشدار دهنده های اختصاصی و یا کمکی

انواع سیستم های اعلام حریق بر اساس نوع کارکرد

1- سیستم های اعلام حریق متعارفConventional

در سیستم هاي متعارف مسیرهای کابلکشی به صورت شعاعی یا خطی (Radial) است و کلیه ی تجهیزات اعم از آشکارسازها و شستی ها در یک منطقه از محل تحت پوشش سیستم اعلام حریق به وسیلة دو رشته سیم به هم وصل می شوند و سپس به پنل کنترل مرکزی متصل می شوند. در صورت بروز حریق، علاوه بر روشن شدن لامپ های منطقة آتش سوزی، آژیرهای تابلوی مرکزی نیز به صدا در می آیند .شمای کلی کابل کشی تجهیزات یک نمونه از این سیستم ها را در شکل زیر می بینید.

اعلام حریق متعارف

2- سیستم های اعلام حریق آدرس پذیرAddressable

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، نسل جدیدتری از سیستم های اعلام حریق محسوب می شود که علاوه برداشتن رفتار هوشمندانه در کشف حریق، دارای سرعت بالاتری در اطلاع رسانی پس از کشف حریق است. در این نوع سیستم ها پنل کنترل مرکزی از یک یا چند حلقه، جهت کنترل آشکارسازها، شستی ها و زنگها استفاده می کند. به هر قطعه یک شمارة خاص یا همان آدرس اختصاص می یابد و سیستم بدون نیاز به کابلکشی مجزا برای هر قطعه، محل قرارگیری آنها را به خوبی از روی آدرس ها می شناسد. لذا در این سیستم ها، علاوه بر آنکه می توان منطقه ای را که در آن حریق اتفاق افتاده است تشخیص داد، می توان محل دقیقاً وقوع حریق را تشخیص داد .همچنین می توان هشدار دهند ه های مربوط به آن محل را فعال نمود.

3- سیستم های اعلام حریق هوشمند بی سیم Wireless

آخرین نسل سیستم های اعلام حریق با حذف کابل کشی سرعت اجرا و راه انداری یک سیستم های اعلام حریق را بسیار بالا برده است. در این نوع سیستم ها تجهیزات کشف حریق دستی و اتوماتیک از طریق امواج بی سیم با پنل مرکزی در ارتباط می باشند. از بزرگ ترین مزایای این سیستم امکان استفاده از آن برای محیط های در حال بهره برداری، موزه ها، آثار تاریخی و مناطق حساس و لوکس اشاره کرد.

تاریخچه کوتاهی در مورد سیستم های اعلام حریق اتوماتیک

خودکار سازی سیستم های اعلام حریق

از سالهای خیلی قبل با کشف نیروی برق، سیستم های هشدار دهنده ی الکتریکی (و الکترونیکی) توسعه یافت. در برخی از مواقع قبل از اطلاع افراد از وقوع آتش سوزی، سیستم هشدار دهنده به طور خودکار خطر را تشخیص داده و اقدام به اطلاع رسانی می کنند.
تجهیزات سیستم اعلام حریق
• سیستم اعلام حریق به اجزاي زیر تقسیم می شوند :
• تجهیزات تشخیص حریق (آشکارسازها)
• تجهیزات اعلام کنندة حریق (فلاشرها ، آژیرها و …)
• کابل ها؛
• تابلوی کنترل مرکزی (که وظیفة ارتباط بین آشکارسازها و وسایل اعلام حریق را به عهده دارد.) 

تاریخچه اعلام حریق

اولین سیستم تلگراف آتش نشانی در جهان در 28 آوریل 1852 در بوستون، ماساچوست اختراع، ساخته و به بهره برداری رسید. اولین زنگ هشدار از طریق سیستم در 29 آوریل 1852 در 8:25 بعد از ظهر از طریق این سیستم دریافت شد.
سیستم اصلی توسط Dr. William F. Channing, اختراع شد، که توسط Moses G. Farmer، یکی از برجسته ترین مهندسین برق روز دنیا و بعداً به عنوان اولین سرپرست تلگراف زنگ آتش، در توسعه و ساخت آن یاری شد. سپس این سیستم شامل سه مدار جعبه، سه مدار زنگ دار، چهل جعبه، شانزده زنگ خطر و دستگاه خام مرکزی دفتر در یک ساختمان مستقر در معرض خطرات جدی آتش سوزی بود.

تاریخچه اعلام حریقدفتر حاضر در یک ساختمان زیبا واقع شده است که در سال 1925 افتتاح شد و در Fenway ، بخشی از سیستم پارک بوستون واقع شده است و 250 فوت از نزدیکترین ساختمان فاصله دارد و هیچ چیزی نزدیکتر نخواهد بود. این ساختمان از ساخت و سازهایی در برابر آتش و اندازه کافی برای مراقبت از رشد طبیعی شهر برخوردار است. مصوبه ویژه قانونگذاری به تصویب رسید که به این شهر حق دارد از بخشی از سیستم پارک برای این منظور استفاده کند.

سیستم تلگراف هشدار آتش

اولین سیستم تلگراف زنگ آتش نشانی جهان هنوز هم قلب دفتر هشدار آتش نشانی بوستون است. از زمان افتتاح دفتر هشدار آتش نشانی فعلی در سال 1925، تنها تغییرات در سیستم در سال 1988 با اضافه شدن ترمینال های رمزگشایی الکترونیکی به وجود آمد. اداره آتش نشانی بوستون تقریباً 1500 جعبه دزدگیر در خیابان ها در سطح شهر و بیش از 1000 جعبه اصلی در ساختمان های عمومی و خصوصی دارد. این سیستم مستقل از خطوط برق و تلفن و برق کار می کند و منبع تغذیه بدون وقفه ای دارد.

تاریخچه اعلام حریق

خودکار سازی سیستم با استفاده از برق

چندی بعد ، برق کشف شد و سیستم های برق (و الکترونیکی) اعلام حریق توسعه یافت. گاهی اوقات قبل از اینکه مردم حتی در مورد آتش سوزی بدانند، سیستم اعلام حریق به طور خودکار زنگ خطر را افزایش می دهد. بدین طریق سیستم های اعلام حریق خودکار شده بودند.

یک سیستم اعلام حریق چگونه کار می کند؟

اصولاً برای فعال کردن سیستم اعلام حریق از شستی های اعلام حریق که افراد آنها را فعال می کنند و یا دستگاه های تشخیص خودکار (آشکارسازهای دود و گرما، سوییچ های جریان آب و غیره) استفاده می شود.

هنگامی که آتش سوزی توسط سیستم کشف شد، آتش سوزی را به سرنشینان یک ساختمان (با ایجاد سر و صدای زیاد و چراغ های چشمک زن) اعلام می کند و آتش نشانان را (از طریق ارتباط خودکار) فرا می خواند.
پس از آن وظیفه سرنشینان است که از خود در برابر آتش دفاع کنند و آتش نشانان نیز سعی کنند آن را خاموش کنند.
سیستم های اعلام حریق امروزی از توابع خودکار برای تشخیص وقوع یک رویداد که منجر به آتش سوزی شود استفاده می کنند. آنها سیگنال را از یک سنسور آتش (دود ، گرما یا مونوکسید کربن) دریافت می کنند و به طور خودکار آن را به پنل اعلام حریق ارسال می کنند.
در سیستم های اعلام حریق بی سیم، سیگنال از آشکارسازها به کنترل پنل با فرکانس رادیویی منتقل می شود. آشکارسازهای گرما معمولاً دارای ترمیستورهای داخلی برای حس گرما هستند. ردیابهای مونوکسید کربن برای ردیابی گاز از سنسورهای یکپارچه الکتروشیمیایی استفاده می کنند.
آشکارسازهای دود از نوع فوتوالکتریک یا یونیزاسیون برای تشخیص ذرات دود یا احتراق استفاده می کنند. آشکارسازهای ترکیبی از تعدادی مکانیسم شناسایی استفاده می کنند.
پنل اعلام حریق  فلاشر ها یا آژیرها را فعال می کند و یا اقدام به تماس با مقامات یا سرنشینان ساختمان می نماید. (پنل های آدرس پذیر مکان وقوع حریق را نیز نمایش می دهند.) اگر سیستم اعلام حریق قابل آدرس  دهی باشد ، محل وقوع آن روی صفحه نمایشگر نشان داده می شود. ساکنین در طبقات جداگانه یا در ساختمانهای متصل می توانند از چند طریق از وقوع حریق آگاه شوند: با استفاده از آژیر، هشدار دهندگان نوری و پیام بلندگو که اقدام مناسب را برای هر بخش محسوب می شود.

در حال حاضر پیشرفته ترین آلارم های آتش در بازار چه ویژگی هایی دارد؟

اکثر سیستم های اعلام حریق آتش پیشرفته از فناوری بی سیم و دستگاه های هوشمند برای محافظت و مدیریت ساختمان های اتوماتیک از یک صفحه کنترل از راه دور استفاده می کنند، به طور معمول یک برنامه موبایل که می تواند از طریق تلفن هوشمند نصب و مدیریت شود.

اعلام حریق بی سیم

منطق رایانه ای کنترل پنل، چندین آشکارساز را به طور همزمان تجزیه و تحلیل می کند تا در مورد مناسب ترین دوره عمل تصمیم گیری کند. این سیستم های هشدار هوشمند مدرن نسبت به مدل های کلاسیک حساس تر هستند و در جلوگیری از آلارم کاذب بهتر عمل می کنند. با طراحی بهتر و مقاومت بیشتر می توان آنها را در مناطقی که دسترسی به آنها دشوار است قرار داده و در مورد بهترین مسیر فرار برای افراد داخل ساختمان راهنمایی کرد. سیستم های اعلام حریق هوشمند می توانند اقدامات خودکار یکپارچه را انجام دهند، به عنوان مثال، سیستم های سرکوب آتش (اطفای حریق) را در مناطق معین بسته تخلیه کنید. بدین ترتیب ضمن اینکه از تجهیزات الکترونیکی گران قیمت محافظت می کنید، در مواقع هشدار افراد را به نزدیکترین مسیر خروجی هدایت و تخلیه فضا را مدیریت کنید.
دتکتورهای بی سیم هوشمند از باتری های با عمر طولانی مدت استفاده می کنند که می تواند تا 10 سال دوام بیاورد. این عمر مفید واحد هوشمند است. سنسور هوشمند با اتصال آن به یک موبایل از طریق سیم کارت فعال می شود. کاربران می توانند از هر نقطه عملکردهای هشدار آتش را فعال ، غیرفعال و مدیریت کنند.

سیستم آتش نشانی و زنگ خطر FDAS

اکثر سیستم های آتش نشانی و زنگ خطر با همان اصول اساسی کار می کنند. اگر آتش سوزی تشخیص داده شود ، زنگ خطر به صدا در می آیند. که به مدیران ساختمان و سرنشینان هشدار می دهد که ممکن است آتش سوزی ایجاد شود و لازم باشد تخلیه صورت گیرد. برخی سیستم ها شامل تجهیزات سیگنال از راه دور هستند که می توانند به آتش نشانی یا مرکز کنترل از راه دور هشدار دهند.

تش را می توان توسط آشکارسازهای حرارتی، آشکارسازهای شعله، آشکارسازهای دود، آشکارسازهای مونوکسید کربن و سنسورهای های چند حسگره کشف نمود. یا از طریق هشدار دهنده های دستی توسط افراد اقدام به اطلاع رسانی به پنل نمود. هشدارها ممکن است شامل زنگ، آژیر، فلاشرها و یا ترکیبی از اینها باشد. معمولا در سیستم های اعلام حریق دو منبع تغذیه مورد نیاز است، که شامل منبع تغذیه اصلی و همچنین منبع تغذیه پشتیبان یا کمکی است.
برای بهره برداران از این سیستم ها مهم است که قبل از طراحی یا خریداری سیستم اعلام حریق، یک ارزیابی دقیق از نیاز انجام شود، تا مناسب ترین سیستم انتحاب گردد.

 نقشه خوانی اعلام حریق و علائم

طراحان نمادهای مربوط به حرفه (صنعت) خود را دارند تا همه افراد حرفه خود قادر به تشخیص آن باشند. کنوانسیون طراحی BS1635:1990 مربوط به فرآیندهای حوزه معماری، مهندسی ساخت و ساز می باشد. یک استاندارد برای مهندسی اعلام حریق در انگلستان وجود دارد، استاندارد فعلی BS1635 می باشد که برای طراحی نقشه های اعلام حریق است. برای ترسیم نقشة اعلام حریق باید استانداردهای موجود در مورد تجهیزات سیستم های اعلام حریق را مد نظر قرارداد. در ادامه اطلاعاتی در مورد نقشه خوانی اعلام حریق و تجهیزات مختلف سیستم های اعلام حریق ارائه ميگردد.

شرح

مورد

نماد یا اختصار

با توجه به استاندارد انگلیس این درها مقاومت دربرابر حریق تا مدت زمان 30 دقیقه را دارا می باشند. چراغ ها و فن های مربوطه در بالای درب ها از روکش مقاوم در برابر حریق هستند.

درها -مقاوم در برابر حریق

Doors – Fire Resisting

اگر زمان حریق بیش از 30 دقیقه شود طبق استاندارد مربوطه چراغ ها و فن ها بالای درب ها از روکش مقاوم در برابر حریق بوده ودر مقابل حریق مقاوم می باشند.

درها – مقاوم دربرابر حریق

Doors – Fire Resisting

این درها دارای دستگاهایی هستند که باعث می شود درها به طور خودکار بسته شوند.

درها – درهای خودکار

Doors – Self Closing Devices

SC

درها دارای یک نوع سیستم اتوماتیک هستند که با فعال شدن سیستم اعلام حریق بسته می شوند.

درها – انتشار خودکار

Doors – Automatic Releases

SCA

درهای امنیت برای مکان هایه خاص مورد استفاده هستند.

درهای امنیتی

Doors – Security

SD

 

درهای آسان بسته شو

Doors – Free From Fastenings

FFF

با توجه به استاندارد انگلیس مربوط به نیاز 30 دقیقه مقاومت در برابر حریق، استانداردی که توسط ساخت وساز ارائه می شود نشان داده می شود.

ساخت وساز مقاوم در برابر حریق

Fire Resisting Construction

روکش ساخته شده مطابق با استاندارد انگلیس ساخته شده است زیرا 30 دقیقه مقاومت در برابر حریق را دارد.

روکش مقاومت در برابر حریق

Fire Resisting Glazing

FRG

دوره مقاومت در برابر حریق بیش از 30 دقیقه می باشد.

روکش مقاومت در برابر حریق

Fire Resisting Glazing

FRG60

لعاب نشان داده شده از سطح کف پایین از  1.06 متر نیست.

مقاوم در برابر حریق در ارتفاع بالاتر از سطح کف

Fire Resisting Glazing Height above the floor level

FRG/H

شیلنگ قرقره ای طول آنها در شکل نشان داده شده است واحد متر مطابق استاندارد انگلیس است.

آتش نشانی -شلنگ قرقره ای

Fire Extinguishers – Hose Reel

کپسول قابل حمل آب که ظرفیت آن برحسب لیتر مشخص می گردد.

آتش نشانی -آب

Fire Extinguishers – Water

fss6

محفظه قابل حمل FOAM TYPE که ظرفیت آن بر حسب لیتر و دارای انگلیس می باشد.

آتش نشانی- فوم

Fire Extinguishers – Foam

fss7

محفظه قابل حمل DRY-POWER TYPE که ظرفیت آن بر حسب کیلوگرم ودر استاندارد انگلیس موجود می باشد.

آتش نشانی – پودر خشک

Fire Extinguishers – Dry Powder

fss8

محفظه هایه آتش نشانی CAR BON-DIOXI DE TYPE قابل حمل که ظرفیت آن بر حسب کیلوگرم می باشد.

آتش نشانی – دی اکسید کربن

Fire Extinguishers – Carbon Dioxide

fss9

 خاموش کنندهای حریق قابل حمل LIQUID-TYPE ظرفیت آنها برحسب کیلوگرم در استاندارد انگلیس می باشد.

آتش نشانی – مایع تبخیر شونده

Fire Extinguishers – Vaporizing Liquid

fss10

پتوهای ضد حریق که اندازه آنها برحسب متر است و دارای استاندارد انگلیس می باشد.

پتو ضد حریق

Fire Extinguishers – Fire Blanket

fss11

شستی هشدار دهنده اعلام حریق طبق استاندارد انگلیس

اعلام حریق – نقطه تماس

Staircase – Weather Protection

fss12

درب هایه کرکرهایی ROLLER

درب- رولر شاتر

Door – Roller Shutter

R.S

درهایی که نشان داده می شوند از بالا و بالایه درب ها هستند.

درب- بالا و پایین

Door – Up and Over

U.O

رمپ ها-همراه با فلش جهت دار صعود.

رمپ

Ramp

fss32

تابلویی که سرنشینان بتوانند اتاق بیرونی را مشاهده کنند.

پانل چشم انداز

Vision Panel

V.P

چراغ های سقفی برای تهویه دود همانطور که در سیستم تهویه دود نشان داده شد.

نور سقف – تهویه خودکار

Roof Light – Automatic Venting

fss33

چراغ های سقفی برای تهیه دود همانطور که در سیستم تهویه دود نشان داده شد.

نور سقفی- تهویه دستی

Roof Light – Manual Venting

  fss35

ونتیلاتورهای سقفی برای تهویه دود نشان داده شده اند مطابق سیستم تهویه.

تهویه پشت بام -تهویه خودکار

Roof Ventilator – Automatic Venting

  fss35

ونیتلاتورهای سقفی برای تهویه دود نشان داده شده اند مطابق سیستم تهویه.

تهویه پشت بام – تهویه دستی

Roof Ventilator – Manual Venting

  fss36

دستیابی به نقاط برجسته دستی در تهویه پشت بام.

تهویه دستی

Roof Ventilator – Manual Override Point

fss37

نقاط نصب اسپرینکلر 

نقاط پاشش خودکار

Automatic Sprinkler Points

fss38

علائم مربوط به خروج مطابق استاندارد انگلیس.

علائم جهت خروج از حریق

Fire Exit Directional Sign

fss24

علائمی که نشان داده شده اند روش اعلام حریق عمومی را نشان می دهند.

اعلام حریق-اعلام عمومی

Fire Notice – General Notice

  fss25

اعلام هایی که روند آتش سوزی را نشان می دهند.

اعلام حریق – اعلام به کارکنان

Fire Notice – Staff Notice

fss26

درهایی که نشان داده شدندبه طور دائم با یک اعلام نشان داده می شوند این درب ها نباید بسته شوند.

اعلام حریق- اعلامیه درب را نگه دارید

Fire Notice – Keep door Shut Notice

fss27

درهایی که نشان داده شده اند به طور دائم با یک اخطار نشان داده می شوند و کلمات SLIDE را برای باز کردن با حروف ارتفاع نشان می دهند همراه بایک فلش.

اعلام حریق-اسلاید برای باز کردن اعلامیه

Fire Notice – Fire Exit Keep Clear Notice

  fss28

علائمی که نشان داده شده دارای کلمات FIRE DOORKEEP-SHUT است.

اعلام حریق-درب بسته است

Fire Notice – Keep door Shut Notice

fss30

درهایی که با این اعلام نشان داده شده اند به طور دائم PUSH BAR  برای باز کردن بلافاصله بالاتر از PUSH BAR با نشان دادن ارتفاع هستند.

اعلام حریق-درب مجهز به اعلام میله فشار

Fire Notice – Door Fitted with Push Bars Notice

fss31

گاردیل ها یا نردها یا دیوارهایی که نشان داده شدند در ارتفاع ثابت سطح بین نرده با سطح زمین طوری طراحی شده که مانع سقوط افراد شوند.

گاردیل یا دیوار

Guardrail Balustrade or Wall

GRL

محافظت از پله ها

پله ها – حفاظت در هوا

Staircase – Weather Protection

WP

دستگاهایی اعلام حریق شنیداری مطابق با استاندارد انگلیس.

اعلام حریق-دستگاه هشدار شنیداری

Fire Alarm – Audible Warning Device

fss13

دستگاهایه اعلام حریق دیداری مطابق با استاندارد انگلیس.

اعلام حریق-هشدار دهنده دیداری

Fire Alarm – Visual Warning Device

fss14

تلفن هایه داخلی که نشان داده شده اند.

اعلام حریق-تلفن داخلی

Fire Alarm – Internal Telephone

fss15

صفحه نمایشگر نشان دهنده حریق مطابق استاندارد انگلیس.

اعلام حریق-صفحه نمایشگر

Fire Alarm – Indicator Panel

fss17

هشدار اعلام حریق به صورت دستی انجام می شود.

هشدار دهنده دستی

Fire Alarm – Manual Sounders

fss18

ردیاب هشدار دهنده اعلام حریق(حرارت)بصورت اتوماتیک مطابق با استاندارد انگلیس.

دتکتور حرارتی

Automatic Fire Alarm –
Heat

fss16

ردیاب هشدار دهنده اعلام حریق (دود) بصورت اتوماتیک مطلیق با استاندارد انگلیس.

دتکتور دود

Automatic Fire Alarm –
Smoke

fss42

چراغ هایه روشنایی مطابق با استاندراد انگلیس بخشی از روشنایی اضطراری می باشند.

نقاط روشنایی اضطراری

Emergency Lighting Points

fss19

لامپ هایه هشدار دهنده دستی براب کارکنان استفاده می شود.

لامپ دستی روشنایی اضطراری

Emergency Lighting Hand Lamp

fss20

علامت هایه خروج اضطراری روشن شده مطلبق با استاندارد انگلیس با حروف میلی متر.

روشنایی اضطراری-علامت خروج اضطراری

Emergency Lighting – Illuminated Exit Box

fss21

علائم راهنمایی خروج روشن شده مطابق با استاندارد انگلیس بر حسب ارتفاع بر میلی متر.

روشنایی اضطراری-جعبه خروج روشنایی جهت دار

Emergency Lighting – Illuminated Directional Exit Box

fss22

علائم خروج اظطراری  که حروف کناری ارتفاع نصب را برحسب میلی متر نشان میدهد.

روشنایی اضطراری-جعبه خروج روشنایی جهت دار

Fire Exit Sign

fss23

شیر اصلی سیستم اطفای حریق اسپرینکلر 

آب پاش اصلی اتوماتیک

Automatic Sprinkler – Main Valve

fss24 1

سیتم فشار جهت کنترل دود 

منطقه حفاظت شده توسط یک سیستم فشار

Area Protected by a Pressurization System

fss40 1

خرید سیستم اعلام حریق

خرید سیستم اعلام حریق یکی از مهمترین کارهایی است که می توانید برای امنیت ساختمان خود انجام دهید. در صورت بروز آتش سوزی، شما باید در سریعترین حالت از آن آگاه شوید تا بتوانید آنرا مهار یا ساختمان را تخلیه نمایید.

اولین قدم جهت محافظت از جان و مال در برابر عواقب ناشی از آتش سوزی، نصب و راه اندازی یک سیستم اعلام حریق با کیفیت بالاست. پس از نصب سیستم، مهم است که سیستم را به خوبی حفظ کنید تا اطمینان حاصل کنید که همیشه در بهترین حالت کار می کند.
در این مقاله قصد داریم تمام اطلاعات مورد نیاز برای خرید بهترین سیستم اعلام حریق را با شما به اشتراک گذاریم.

سامانه اعلام حریق آتش نشانی چیست؟

سامانه اعلام حریق آتش نشانی واحدی است که از چندین تجهیز تشکیل شده است و از سیگنالینگ بصری و صوتی برای هشدار دادن به مردم در مورد احتمال وقوع آتش سوزی، دود یا مونوکسید کربن در منطقه تحت پوشش خود استفاده می کند. هشدارهای آتش معمولاً در سیستم های اعلام حریق بصورت پوشش منطقه ای(Zone) برای اقامتگاهها و ساختمانهای تجاری فراهم می شوند. سیگنال هشدار ممکن است به صورت آژیر یا زنگ با صدای بلند و یا هشدار دهنده نوری مانند فلاشرها، یا ترکیبی از هر دو را شامل شود. برخی از سیستم های اعلام حریق از هشدارهای اضافی مانند ارسال پیام صوتی یا برقراری تماس تلفنی استفاده می کنند.

اعلام حریق

بسته به عملکرد و تجهیزات، چندین طبقه بندی برای سیستم های اعلام حریق وجود دارد.
1- سیستم های اعلام حریق خودکار (اتوماتیک) و دستی
سیستم های اعلام حریق خودکار از طریق آشکارسازهای آتش(Detector) مانند سنسورهای دود یا گرما فعال می شوند. هشدار دهنده های دستی از طریق شستی های اعلام حریق (MCP) فعال می شوند.
2- سیستم های اعلام حریق متعارف (Conventional Fire Alarm) و آدرس پذیر (Addressable Fire Alarm)
سیستم های اعلام حریق متعارف یک سیستم مناسب برای فضاهای کوچک بوده و تنها می تواند محدوده وقوع حریق را نشان دهد. نمی توانند منطقه دقیق فعال سازی را مشخص کنند مگر اینکه مورد بازرسی قرار گیرند. برای شناسایی آسان تر منبع خطر، سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر با قابلیت آدرس دهی برای هر آشکارساز اعلام حریق اطلاعات دقیق تری از محل آتش سوزی در اختیار قرار می دهد.
3- سیستم های اعلام حریق یک مرحله ای و دو مرحله ای
سیستم های اعلام حریق یک مرحله ای به همه افراد در ساختمان هشدار می دهند که یک سنسور فعال شده است. سیستم های اعلام حریق دو مرحله ای فقط به افراد خاصی که مجاز به انجام اقدامات مناسب قبل از مرحله دوم هستند ، هشدار می دهند. این سیستم به منظور پیشگیری از هراس و واکنش نامناسب ترسناک، به منظور ارائه خدمات به مناطق بزرگ عمومی (به عنوان مثال، مراکز درمانی) طراحی شده است.

انتخاب مناسب ترین سیستم اعلام حریق

قدم اول: شناسایی نیاز
جهت شناسایی مناسب ترین سیستم اعلام حریق، با شناسایی نیازهای خاص خود شروع کنید. به این فکر کنید که چه تعداد دتکتور نیاز به نصب در ساختمان شما دارد. به دنبال یک سیستم اعلام حریق سازگار با سیستم امنیتی فعلی خود باشید. تجهیزاتی را بخرید که متناسب با بودجه شما باشد، بدون اینکه کیفیت را فدا کنید. برای نصب صحیح سیستم اعلام حریق و ادغام صحیح آن با سیستم نظارت و امنیتی موجود خود، از افراد خبره کمک بگیرید.
برای بهبود قابلیت استفاده، سیستمهایی که دارای ویژگی های اضافی از جمله دکمه سکوت، هشدار صوتی و باتری پشتیبان هستند را در اولویت قرار دهید. اگر در مورد اینکه ویژگی خاصی از سیستم اعلام حریق در خدمت شما نیست و یا مطمئن نیستید، با پشتیبانی یک یا چند فروشنده فروش تماس بگیرید.

اعلام حریق
همچنین ضروریست سازمان آتش نشانی تعاملات لازم برقرار شود و همچنین از قوانین و مقررات مربوطه اطلاع داشته باشیم. قبل از اینکه تصمیم بگیرید اطمینان حاصل کنید که کدام سیستم مناسب ترین است. سیستم های اعلام حریق ارائه شده توسط فروشندگان مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید.
نقطه نظرات مشتریان فعلی و قبلی را بخوانید تا از کیفیت و قابلیت اطمینان سیستم های اعلام حریق که در نظر دارید استفاده کنید، مطمئن شوید. همچنین می توانید با دریافت توصیه هایی از دوستان، خانواده و همکاران خود که دارای سیستم هشدار آتش نشانی با عملکرد مناسب هستند، به لیست کوتاه فروشندگان خود اضافه کنید.

تجهیزات سیستم اعلام حریق انتخابی شامل چه اجزاییست؟ (به عنوان مثال پنل سیستم و باتری)

سیستم هشدار آتش متعارف از تجهیزات زیر تشکیل شده است:

پنل اعلام حریق
• دتکتور و پایه ها
• شستی اعلام حریق
• آژیر و فلاشرها
• لوازم جانبی منبع تغذیه (باتری های پشتیبان)

سیستم های اعلام حریق بی سیم  بدون نیاز به زیر سازی و سیم کشی هستند. بیشتر سیستم های اعلام حریق که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند بی سیم هستند. سیستم های اعلام حریق بی سیم با پیشرفته ترین فناوری هوشمند برای انواع فضاها با قابلیت تجمیع با دیگر سیستم های ایمنی و امنیتی هوشمند قابل ادغام بکار برده می شوند.
پنل اعلام حریق (یا پنل کنترل آتش نشانی FACP) اساس کنترل سیستم محسوب می شود. این تجهیز سایر مؤلفه ها را کنترل می کند و اطلاعات را از تجهیزات دریافت می کند.
آشکارسازهای آتش سوزی می توانند حسگر گرما، دود یا مونوکسید کربن باشند. آنها در بخش های مختلف ساختمان قرار می گیرند تا وجود شرایط اضطراری را ردیابی کنند. برخی از سنسورهای پیشرفته حتی می توانند اشعه را تشخیص دهند. شستی های اعلام حریق اعلام خطر آتش نشانی دستی را انجام می دهند.
سیستم اعلام حریق می تواند از برق شهری به عنوان منبع اصلی استفاده کند. در صورت قطع برق، سیستم به منبع تغذیه ثانویه، متشکل از یک باتری اعلام حریق سوئیچ می شود. همچنین دتکتورهای معمولی نیاز به تعویض باتری مکرر دارند.

سیستم اعلام حریق چگونه کار می کند؟

سیستم های اعلام حریق امروزی از توابع خودکار برای تشخیص وقوع یک رویداد که منجر به آتش سوزی شود استفاده می کنند. آنها سیگنال را از یک سنسور آتش(دود ، گرما یا مونوکسید کربن) دریافت می کنند و به طور خودکار آن را به پانل اعلام حریق منتقل می کنند.
در سیستم های بی سیم، سیگنال از آشکارسازها به کنترل پنل با فرکانس رادیویی منتقل می شود. آشکارسازهای حرارتی معمولاً دارای ترمیستورهای داخلی جهت تشخیص گرما هستند. دتکتورهای مونوکسیدکربن برای ردیابی گاز از سلولهای الکترو شیمیایی یا اپتو شیمیایی استفاده می کنند. آشکارسازهای دود از فوتوالکتریک یا یونیزاسیون برای تشخیص ذرات دود یا احتراق استفاده می کنند. آشکارسازهای ترکیبی از ترکیب تعدادی مکانیسم شناسایی استفاده می کنند.
پنل اعلام حریق فلاشر ها یا آژیرها را فعال می کند، حتی ممکن است عملیات اطفا را نیز آغاز کند و یا تماس با مقامات یا سرنشینان برقرار کند. اگر سیستم اعلام حریق قابل آدرس دهی باشد، منبع وقوع آن روی صفحه نمایشگر پنل نشان داده می شود. کاربران در طبقات جداگانه یا در ساختمانهای متصل می توانند از چند طریق آگاه شوند: با استفاده از آژیرها ، زنگ ها و پیام بلندگو که اقدام مناسب را برای هر بخش انجام می دهد.

در حال حاضر پیشرفته ترین سیستم های اعلام حریق در بازار چه ویژگی هایی دارد؟

اکثر سیستم های اعلام حریق آتش پیشرفته از فناوری بی سیم و دستگاه های هوشمند برای محافظت و مدیریت ساختمان های خودکار از یک رابط کاربری از راه دور استفاده می کنند، به طور معمول یک برنامه اپلیکیشن موبایل که می تواند از طریق تلفن هوشمند بارگیری، نصب و مدیریت شود.
منطق رایانه ای کنترل پنل، چندین آشکارساز را به طور همزمان تجزیه و تحلیل می کند تا در مورد مناسب ترین عملکرد تصمیم گیری کند. این سیستم های هشدار هوشمند مدرن نسبت به مدل های کلاسیک حساس تر هستند و در جلوگیری از آلارم کاذب بهتر عمل می کنند. با طراحی بهتر و مقاومت بیشتر می توان آنها را در مناطقی که دسترسی به آنها دشوار است قرار داده و در مورد بهترین مسیر فرار برای افراد داخل ساختمان راهنمایی کرد. سیستم های اعلام حریق هوشمند می توانند اقدامات خودکار یکپارچه را انجام دهند، به عنوان مثال، سیستم های اطفای آتش را در مناطق معین بسته تخلیه کنید. و ضمن اینکه از تجهیزات الکترونیکی گران قیمت در محیط محافظت می کند.
دتکتور های بی سیم هوشمند از باتری های با عمر بالا استفاده می کنند که می تواند تا 7 سال دوام بیاورد. این عمر مفید واحد هوشمند است.

اجزای اصلی سامانه اعلام حریق (اینفوگرافیک)

تجهیزات اعلام حریق

ویژگی های یک سیستم اعلام حریق کارآمد

یک سیستم اعلام حریق کامل و جامع چه امکاناتی را در اختیار کاربران قرار می دهد؟

هنگامی که هشدار پنل اعلام حریق فعال می گردد مهمترین وظیفه افراد مسئول اطمینان حاصل نمودن از واقعی بودن حریق و پس از آن اقدام به تخلیه افراد و ساکنین است.

پس از اطمینان از وقوع حادثه و در شرایط بحرانی و در زمان وقوع حریق در ساختمان ها، هنگامی که تیم آتش نشان به محل وقوع حادثه اعزام می گردند در وهله نخست؛ نیازمند آن است تا منطقه عملیاتی خود را بشناسد و مسیر رسیدن به مرکز حادثه را برنامه ریزی و مدیریت نماید. در نظر داشته باشید که سریعترین مسیر برای رسیدن به قلب حادثه ممکن است بسته به زمان وقوع و الگوهای ساختمان ها متفاوت باشد. راهبری تیم آتش نشانی به لحاظ اهمیت حفظ جان و مال ساکنین و همچنین نفرات ناجی بسیار حساس می باشد. حال اگر بتوان از سیستم اعلام حریق کمک گرفت، احتمال خطای انسانی حذف شده و عملیات با سرعت و دقت بالاتری صورت می پذیرد.  این بخش در پنل های اعلام حریق با عنوان مدیریت عملیات آتش نشانی (Fire Brigade) مطرح می شود و امکاناتی جهت مسیریابی و نحوه مواجه با حریق را شامل می شود.

معرفی امکانات روی پنل اعلام حریق آدرس پذیر  Aritech

در پنل های اعلام حریق آدرس پذیر  Aritech بخش مدیریت عملیات آتش نشانی (Fire Brigade) با امکاناتی جهت مسیریابی و نحوه مواجه با حریق و همچنین امکان تعریف یک تاخیر زمانی جهت فعالسازی هر فعالیت وجود دارد تا ضمن امکان بررسی موقعیت، تصمیم گیری، مدیریت شرایط و اقداماتی همچون تخلیه اضطراری بهترین نحو ممکن صورت پذیرد. 

 معرفی دکمه ها و نشانگرهای (Button & LED) بخش مدیریت عملیات آتش نشانی (Fire Brigade) روی پنل های اعلام حریق آدرس پذیر Aritech

ردیف

عنوان

رنگ چراغ LED

شرح

1.       

Fire Routing Start/ Acknowledged button and LED

قرمز

تاخیر تنظیم شده قبلی که منجر به شمارش معکوس شده بود را لغو و عملیات مسیریابی آتش (Fire Routing) را فعال می کند.

چراغ LED چشمک­ زن، نشان دهنده فعال بودن عملیات مسیریابی حریق است و LED دائم روشن، نشان می دهد مسیریابی حریق اعلام و توسط تجهیزات مانیتورینگ از راه دور نمایش داده شده است.

2.       

Fire Routing Delay

button and LED

زرد

تاخیر تنظیم­شده­ جهت عملیات مسیریابی آتش را فعال یا غیرفعال می کند. همچنین اقدام به لغو تاخیر درحال شمارش معکوس نموده و فعالیت مسیریابی آتش را شروع می کند.

LED دائم روشن نشان می دهد تاخیر تنظیم و فعال ­شده است.

LED چشمک زن نشان­دهنده در حال شمارش بودن تاخیر می­باشد. (عملیات مسیریابی آتش به محض اتمام تاخیر  تنظیم شده و یا لغو آن آغاز می شود.)

3.       

Fire Routing Fault/disabled/Test LED

زرد

این بخش بیانگر در حال تست بودن، خطا در عملکرد و غیرفعال بودن عملیات مسیریابی آتش می باشد.

LED چشمک زن بیانگر خطا وLED  دائم روشن، نشان دهنده غیرفعال بودن یا در حال آزمایش بودن را نشان می دهد.

4.       

Fire Protection Start /Acknowledged button and LED

 

قرمز

لغو تاخیر تعریف شده جهت عملیات مواجه با آتش (Fire protection) که فعال شده و در حال شمارش معکوس است. 

LED چشمک زن، فعال بودن عملیات مواجه با آتش را نشان می دهد.

LED دائم روشن، نشان می دهد عملیات مواجه با آتش اعلام و توسط تجهیزات مانیتورینگ از راه دور نمایش داده شده است.

5.       

Fire Routing Delay

button and LED

زرد

تاخیر تنظیم­شده­ جهت عملیات مواجه با آتش را فعال یا غیرفعال می کند. همچنین اقدام به لغو تاخیر درحال شمارش معکوس نموده و فعالیت مواجه با آتش را شروع می کند.

LED دائم روشن نشان می دهد تاخیر تنظیم و فعال ­شده است.

LED چشمک زن نشان­دهنده در حال شمارش بودن تاخیر می­باشد. (عملیات مواجه با آتش به محض اتمام تاخیر تنظیم شده و یا لغو آن آغاز می شود.)

6.       

Fire Protection Fault/disabled/Test LED

زرد

این حالت بیانگر در حال تست بودن، خطادر عملکرد و غیرفعال بودن عملیات مواجه با آتش می باشد

LED چشمک زن بیانگر خطا وLED  دائم روشن، نشان دهنده غیرفعال بودن یا در حال آزمایش بودن را نشان می دهد.

 قیمت نصب سیستم اعلام حریق

یکی از اساسی ترین المان های انتخاب یک سیستم اعلام حریق مناسب مانند خرید هر کالای دیگری، قیمت آن می باشد. 

علاوه بر مشخصات فنی و ویژگی های کاربردی و کیفیت تجهیزات، قیمت سیستم اعلام حریق در تصمیم گیری بسیار حائز اهمیت است.

اگر چه تعداد دتکتورهای مورد نیاز و نوع آنها، فضای تحت پوشش بر قیمت یک سیستم اعلام حریق تاثیر مستقیم دارند.  در کل سیستم باید متناسب با نیازهای اساسی آن فضا انتخاب گردد.

علل ناپایداری سیستم های اعلام حریق  چیست؟

– چرا 95 درصد سیستم های اعلام حریق اجرا شده خاموش هستند؟
– چرا هر روز شاهد خاموش شدن تعدادی بیشتری از سیستم های اعلام حریق هستیم؟
– چند درصد از این سیستم های اجرا شده به درستی کار می کنند؟
– چرا نگهداری و حفظ یک سیستم اعلام حریق دشوار است؟

 به نظر شما مشکل از کجاست؟ چرا برای سیستمی که این همه زحمت و هزینه برای طراحی و اجرا و راه اندازی آن شده است چنین اتفاقی باید بیافتد؟

در سال های اخیر با گسترش ساخت و ساز و تصویب مقررات ملی ساختمان، استفاده از سیستم اتوماتیک اعلام حریق افزایش چشم گیری یافته است. در حال حاضر تمامی ساختمان های 5 سقف به بالا نیاز به سیستم های اتوماتیک اعلام حریق دارند.  لزوم کسب تاییدیه های مرتبط باعث شده سالانه بالغ بر میلیاردها میلیارد تومان صرف هزینه خرید و راه اندازی انواع سیستم اعلان حریق در پروژه های مختلف کشور شود. اما معمولا اکثر سیستم ها پس از یک، دو و یا نهایتا سه ماه پس از نصب و راه اندازی به علت عدم کارایی مناسب توسط مالکین و صاحبان صنایع خاموش و بلااستفاده می مانند. در این مقاله قصد داریم ضمن شناخت علل ناپایداری سیستم های اعلام حریق راه کار مناسبی را جهت رفع این معضل ارایه دهیم.

 اولین مساله ای که به ذهن می رسد تعمیر و نگهداری سیستم های اعلان حریق است که به درستی انجام نمی شود و یا اصلا انجام نمی شود. پس شاید اولین قدم در انتخاب صحیح، برگزیدن سیستمی با پایین ترین نیاز به تعمیر و نگهداری باشد. اما آیا تمام علت مربوط به عدم تعمیر و نگهداری صحیح است؟
اجازه بدهید دقیقتر و از ابتدایی ترین مراحل بررسی کنیم!

1-    طراحی سیستم
2-    انتخاب و خرید تجهیزات مناسب
3-    نصب سیستم اعلام حریق
4-    راه اندازی و تست سیستم
5-    تحویل سیستم و آموزش به نفرات
6-    تعمیر و نگهداری سیستم
7-    آلارم های کاذب

1- طراحی سیستم

سیستم اعلام لازم است تا بر اساس نیاز هر ساختمان طراحی گردد ولی متاسفانه به جرات می توان گفت که اکثر طراحی های اولیه سیستم اعلان حریق توسط طراحانی انجام می شود که دانش مطلوبی در این حوزه ندارند. طراح بایستی ضمن شناخت تمامی سیستم های موجود بهترین راهکار را ارایه نماید.
در این راستا انتخاب آشکارساز مناسب و جانمایی درست تجهیز برای هر کاربرد، بررسی دقیق و اجرایی بودن طرح، در نظر گرفتن نکات و تمهیدات نصب مربوط به سازنده در طراحی اولیه، جزو مسئولیت های طراح در زمان طراحی سیستم می باشد.
لذا اولین قدم برای داشتن یک سیستم پایدار انتخاب طراح سیستم با تجربه و کارآمد است.
در حال حاضر و با پیدایش سیستم های بی سیم هوشمند بسیاری از مشکلات، موانع و نقاط ضعف سیستم های قبلی شناسایی و رفع شده است. بهره گیری از فناوری بی سیم طراحی را ساده تر و حجم مدارک مورد نیاز برای طراحی اولیه سیستم را به شدت کاهش داده است.

 

2- انتخاب و خرید تجهیزات مناسب

در مرحله دوم بررسی اینکه کدام برند جوابگوی نیازمندی سیستم اعلام حریق ماست و می توان به کیفیت تجهیزات آن اطمینان کرد ضمن اینکه تجهیزات آن در لیست مورد تایید سازمان آتش نشانی و یا کارفرما قرار دارد یا خیر اهمیت فراوانی دارد. پس می توان نتیجه گیری کرد که اطمینان از کیفیت محصولات و عدم وجود کالای مشابه و تقلبی قدم بعدی در حفظ و پایدارسازی سیستم اعلام حریق می باشد.
سیستم های اعلام حریق بی سیم ساخت کمپانی قدرتمند جنرال الکتریک می باشند که 145 سال پیش توسط ادیسون تاسیس گردیده است و با پیروی از قانون ویژه 6 سیگما (احتمال 5/3 خرابی در یک میلیون محصول) اقدام به تولید محصولاتی با بالاترین کیفیت نموده که اطمینان خاطر و عمر مفید بالا را برای مشتری به ارمغان می آورد.

3- نصب سیستم اعلام حریق

در خصوص نصب مواردی که اهمیت پیدا می کنند؛ تجربه نصاب در اجرای سیستم طراحی شده و تسلط بر نکات استانداردی مرتبط با آن است. از طرفی کاهش نقاط حساس و آسیب پذیر سیستم در نصب، عمر و پایداری آن را افزایش می دهد. مهمترین نقاط ضعف سیستم های رایج، کابلکشی و ایجاد زیر ساخت های نصب تجهیزات را می توان برشمرد. شایان ذکر است کابلکشی زمان و هزینه زیادی را به خود اختصاص می دهد.
از آنجاییکه در سیستم های اعلام حریق بی سیم به کابل کشی و ایجاد زیر ساخت خاصی نیاز نیست، ضمن افزایش پایداری سیستم، زمان اجرای پروژه را به میزان 90% درصد کاهش و از اتلاف هزینه بابت ابجاد زیر ساخت و خرید کابل جلوگیری به عمل می آورد. از طرفی با کاهش نفرات تیم اجرا هزینه نیروی انسانی نیز کاهش می یابد.

4- راه اندازی و تست سیستم

در اکثر پروژه ها معمولا نصاب سیستم توانایی و یا دانش راه اندازی سیستم اعلان حریق را ندارد و پیمانکار اصلی پروژه به ناچار متوسل به تامین کننده جهت اعزام نفر برای راه اندازی سیستم می شود. راه اندازی سیستم معمولا توسط فردی آشنا به برند سیستم با صرف زمان جهت برنامه ریزی (ویژه سیستم آدرس پذیر) و رفع خطاهای رایج و در نهایت راه اندازی سیستم صورت می پذیرد.
در برخی پروژه ها که نصب با یک پیمانکار و راه اندازی به عهده پیمانکار دیگری واگذار می شود معمولا مشکلات بیشتری نیز بوجود می آید. از جمله بحث گارانتی؛ به طوری که در صورت بروز هر گونه مشکلی، هر طرف سعی دارد مشکل را به گردن دیگری بیاندازد.
ولی آنچه که بیشترین اهمیت را دارد این است که چگونه می توان از صحت راه اندازی و تست سیستم اعلام حریق اطمینان حاصل کرد؟ آیا روشی برای راه اندازی و تست آسانتر و مطمئن تر وجود دارد؟
در سیستم های اعلام حریق بی سیم راه اندازی و تست بسیار ساده تر بوده و بدون نیاز به هیچ دانش خاصی اطلاع از نحوه عملکرد صحیح تجهیزات بیسیم این سامانه امکان پذیر می باشد. بطور مثال پس از نصب دتکتور بی سیم با استفاده از دکمه تست آن می توان از صحت عملکرد دستگاه مطلع شد. پنل با سرعت بالایی این ارتباط را تشخیص داده و پیام دریافتی را تحلیل کرده و براحتی می تواند آن را برروی یک موبایل نیز ارسال کند.

آخرین مقالات