لوگو آوند انرژی
fire-alarm-pannel.jpg

شناخت اجزای یک سیستم اعلام حریق موثر و ماندگار

سیستم های اعلام حریق یک نیاز ضروری و اساسی ایمنی است که برای هر فضای تجاری، سازمانی یا صنعتی مورد نیاز است. ممکن است سیستم اعلام حریق شما در یک دفتر کار، یک طبقه از برج تجاری بلند، یک انبار، یک مدرسه یا یک مرکز خرید نصب شود. اندازه سیستم و اجزای بکار رفته در آن بسته به وسعت مرکز شما تغییر می کند. به عنوان مثال، یک سیستم هشدار دهنده که برای یک فضای اداری طراحی شده است، در کارخانه تولیدی کار نمی کند.

بسته به اینکه محیط مد نظر جهت اجرای سیستم اعلام حریق تجاری یا صنعتی باشد، درک المان ها و اجزای مختلف سیستم اعلام حریق و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر در ارائه بهترین حفاظت ممکن برای تأسیسات شما بسیار مهم است. از این گذشته، یک سیستم اعلام حریق با طراحی مناسب، دارایی و سرمایه بزرگ شماره یک شما برای مقابله با آتش سوزی محسوب می گردد.

پنل اعلام حریق (Fire Alarm Panel)

پنل اعلام حریق مرکز کنترل سیستم اعلام حریق شماست. این پنل وظیفه نظارت بر ورودی ها و یکپارچگی سیستم، کنترل خروجی سیستم های مهار آتش و انتقال اطلاعات به سایر دستگاه های متصل را دارد.

منبع تغذیه اولیه (Primary Power Supply)

منبع تغذیه اولیه سیستم اعلام حریق به طور کلی توسط منابع تغذیه AC 120 یا 240 ولت را تأمین می کنند که معمولاً برق ورودی به ساختمان شما کنترل می شوند. در بیشتر فضاهای تجاری، مدارهای اختصاصی انشعاب برق را به سیستم اعلام حریق و اجزای سازنده آن متصل می کنند تا از بروز هرگونه مشکل درمورد اضافه بار سیستم برق تاسیسات شما جلوگیری کنند. دلیل این امر محافظت از سیستم در برابر عواقب فاجعه بار در صورت آتش سوزی است.

منبع تغذیه ثانویه (Secondary Power Supply)

منبع تغذیه ثانویه که معمولاً از باتری های ذخیره سازی اسید سرب، ژنراتورها و یا سایر منابع برق اضطراری تشکیل شده است، در صورت قطع برق سیستم به شما هشدار می دهد. شروع به کار این دستگاه ها می توانند به صورت دستی یا خودکار فعال شوند.

تجهیزات اعلام حریق دستی

تجهیزات اعلام حریق دستی، مانند شستی ها اعلام حریق با قابلیت قفل های طلقی یا شیشه ای “Break Glass” هستند و باید در نزدیکی محل  های خروجی و راهروها قرار بگیرند و مکان یابی آنها آسان باشد.

تجهیزات اعلام حریق اتوماتیک

دستگاه های اعلام حریق خودکار به تغییرات فیزیکی در محیط ساختمان واکنش می دهند و گرما، دود یا مونوکسید کربن را تشخیص می دهند.

تجهیزات هشدار دهنده

تجهیزات هشدار دهنده و اعلان کنندگان بصری، مانند فلاشرها و یا آژیرهای صوتی که شامل بوق و بلندگو می باشند، اقدم به اطلاع رسانی در زمان خطر کرده و افراد را در وقوع حریق با خبر می سازند و از نظر ایمنی به آنها کمک می کنند. ادوات اعلام حریق به گونه ای طراحی شده اند که نوع هشدار آنها از هم متمایز و قابل درک باشند و با سیگنال های دیگر اشتباه گرفته نشوند. از جمله دیگر تجهیزات ایمنی در ساختمان ها می توان به سیستم روشنایی اضطراری، کنترل جریان هوا، درب های ضد حریق و پرده های دود اشاره نمود.

سیستم های ارتباطی هشدار صوتی اضطراری (EVACS) در هنگام اضطرار، اقدام به ارائه دستورالعمل های خاص در مورد نحوه بیرون آمدن اه همراه راهنمایی ها و دستورات کلامی می کند. این موارد به ویژه در بلند مرتبه ها، میادین، ​​بیمارستان ها و بازداشتگاه ها که در آنجا جمعیت زیادی می تواند خروج از یک مرکز را دشوارتر کند، بسیار مفید است.

آخرین مقالات